Discrepàncies difícils de superar entre Huguet i Corbacho


El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha declarat a TV3 que veuria amb bons ulls comprar accions de les empreses automobilístiques amb dificultats i formar societats de capital mixt per a centres d'investigació a les factories instal·lades a Catalunya. Huguet ho ha dit en declaracions a "El Matins" en resposta al ministre de Treball, Celestino Corbacho, que descartava en nom del govern central  injectar diners a les empreses d'automoció.

Corbacho va dir també a TV3 que "no estem per reeditar l'lNI (Instituto Nacional de Industria)". Si que va afirmar que treballaran per col·laborar amb les empreses que obri el departament d'Investigació i Recerca, que serien els projectes que podrien tenir alguna mena de participació de l'estat. Recordem que ahir el president Jose Montilla va reunir a Palau els ministres de Treball, Celestino Corbacho i el d'Indústria, Miguel Sebastian, juntament amb els seus homòlegs catalans, Mar Serna i Josep Huguet. Mentre, a fora, un miler de treballadors de Nissan proferien crits contra la seva situació amenaçada per un ERO que pot afectar 1.600 treballadors.

La periodista Helena Garcia Melero, que entrevistava després de la reunió a Corbacho, li va preguntar reiteradament pel que s'havia de dir als treballadors i el Ministre va assegurar que la reunió era només de presa de contacte i que treballarien per ajudar-los, ara bé, el problema és que les vendes han caigut un 40%, va recordar.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article