Ford, GM i Crysler llancen un SOS al congrés americà


Les tres marques de cotxes nordamericanes  més importants van demanar ahir al Congrés un rescat de 25.000 milions de dòlars per a evitar el col.lapse. El ressò de la demanda, però, ha estat escàs. Portaveus demòcrates i republicans asseguren que la producció de Ford, GM i Chrysler és ineficient i que les seves despeses laborals són superiors a les dels competidors estrangers.

Els directius de les multinacionals automobilístiques addueixen que el col.lapse del sector implicaria danys molt greus a l'economia amb la pèrdua del voltant de 3 milions de llocs de treball només el primer any. La injecció de liquiditat aniria destinada, diuen, a dissenyar nous vehicles més eficients.

Els representants de les companyies automobilístiques afegeixen que el sector esta molt vinculat i que la fallida de una de les multinacionals arrossegaria les altres.

General Motors va explicar que es podria quedar sense diners en poques setmanes i que la seva situació fa impossible esperar a la presa de possessió de Barack Obama que, segons recull BBC, va prometre un ajut a les automobilístiques al gener.

La plata de Ford a Almussafes ja va avançar aquest setembre un seguit de propostes per a eliminar costos, inclòs un Ero a la planta valenciana que suposa la supressió d'un torn i que afecta uns 1200 traballadors fins al proper desembre. Actualment  la planta valenciana només fabrica el model Focus.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article