La Caixa vol fer calaix amb el Dragon Khan


La Caixa es vol vendre el 51% de les accions de Port Aventura que té a través del seu "holding" Criteria. Ricard Fornesa, el president de l'entitat catalana va dir al programa de Televisió de Catalunya "Hora Q" que la decisió no té res a veure amb la rendibilitat del parc d'atraccions, un dels únics que té beneficis ara mateix a Europa, sinó que respon a les operacions de desinversió que ha previst el grup per invertir en altres interessos com és el sector financer internacional.

De les desinversions de La Caixa als últims anys en destaca la venda de Colonial, la diferència s'apunta ara com la necessitat d'obtenir liquiditat mentre que Colonial va ser una desinversió prèvia a l'esfondrament del sector immobiliari.

Criteria, el holding que agrupa totes les inversions de La Caixa ja ha rebut diverses ofertes pel 51% de Port Aventura de diferents grups estrangers. La intenció de La Caixa és deixar de gestionar el parc i buscar un nou soci que gestioni la totalitat del complex, que inclou les atraccions, els hotels i un camp de golf. La compra, que podria pujar a més de 700 milions d'euros, no es tancarà abans de l'any que ve.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article