La baixada de l'euribor ja es pot notar en les revisions d'aquest desembre


L'euribor, l'índex de referència de la majoria de les hipoteques contractades, ha registrat avui la seva vint-i-novena rebaixa diària consecutiva i s'ha situat a nivells d'abril del 2007, concretament, a 4,219%.

La continuïtat en les baixades de l'Euribor que segueix els moviments del Banc Central Europeu situa la taxa mensual en el 4,512%. La caiguda interanual ja pot tenir conseqüències en les properes revisions. Així, per una hipoteca de 150.000 euros a 25 anys pot suposar una rebaixa d'uns sis euros al mes.

L'índex se situa ara a nivells de novembre de 2007 (4,607%) el que beneficia els titulars d'hipoteques signades amb anterioritat.

Concretament, l'euribor ha baixat 0,646 punts des que va començar el mes de novembre, i acumula un retall d'1,27 punts des del passat 10 d'octubre, després de la retallada dels tipus aplicada pel BCE.

L'euribor s'aproxima gradualment als tipus oficials d'interès, que després de l'últim descens se situen en el 3,25%. A més, el mercat ja pensa en una nova baixada de tipus el proper desembre, d'entre un quart i mig punt.

L'euribor a tres mesos, la taxa que utilitzen els bancs per realitzar les seves operacions, també ha caigut avui fins al 4,12%, davant de la taxa anterior del 4,153%.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article