"Davant la recessió i el dèficit proper al 3%, el marge per a reduccions d'impostos és 'limitat'"


El ministre d'Economia, Pedro Solbes, que va trigar mesos a qualificar la situació econòmica de "crisi" ha passat ara a l'ofensiva i, no només reconeix que hi ha risc d'acabar en recessió sinó que a més adverteix que el dèficit pot arribar al 3% del PIB quan, fa només uns mesos, se'ns deia que gaudiem d'un superàvit que ens podia deixar dormir tranquils.

Després de quatre hores de compareixença a la Comissió d'Economia i Hisenda, Solbes ha dit que, coincideix amb el governador del Banc d'Espanya, Miguel Angel Fernández Ordoñez, sobre les dades de creixement del quart trimestre de l'any "no són millors que les del tercer, són semblants" ha dit Solbes. En la seva intervenció el sots president econòmic ha afirmat que el govern ja s'havia anticipat a l'impuls de mesures fiscals que reclamen organismes internacionals com l'FMI per sortir de la crisi.

El ministre d'Economia i Hisenda ha assegurat que el 2008 el govern injectarà per a les famílies i les empreses més de 40.000 milions d'euros, el que representa gairebé el 4 per cent del PIB. Una actuació que servirà per alleugerir l'impacte de la crisi, segons Solbes. D'aquests 40.000 milions, 20.700 milions seran a través de mesures fiscals i, uns altres 20.000 milions, a través de línies de l'ICO i del Tresor Públic. Per això, ha indicat que, a la vista de la magnitud de les actuacions ja realitzades el marge fiscal per a noves iniciatives és "limitat".

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article