Hisenda controlarà les retirades en efectiu superiors a 3.000 euros


Les entitats financeres hauran d'advertir a l'Agència tributària de les retirades en efectiu de més de 3.000 euros que facin els seus clients. Aquesta és una de les noves mesures que preveu incloure el Pla de Prevenció del Frau Fiscal que esta elaborant el govern central i que aquests dies se'ns van desgranant de manera avançada. Fa una setmana parlàvem de l'acord al que el govern vol arribar amb les elèctriques per controlar de la despesa en energia dels pisos buits com a conducte per a detectar els lloguers ocults. Una actuació que el govern també preveu incloure en aquest Pla que s'ha de posar en marxa el gener de 2010.

En declaracions del Secretari d'Estat d'Hisenda, Carlos Ocaña, aquesta mesura és en consonància amb el pla de control que ha seguit els darrers anys el moviment de bitllets de 500 euros per a detectar el frau en les compres immobiliàries. Gràcies a aquest seguiment, s'ha obert investigació a més de 2.500 contribuents per operacions fetes entre 2002 i 2005, ara resta pendent d'investigar les corresponents a 2006 i 2007.

En el Pla de Prevenció del Frau Fiscal també es contempla un major control sobre el comerç exterior i dels moviments a través de duana dels establiments "de tot a 1 euro" que acostumen a distribuir mercaderies de països asiàtics.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article