Del camp a la taula les taronges s'encareixen més d'un 900 per cent


La Unió de Llauradors del País Valencià ha actualitzat un estudi sobre els preus que es paguen pels cítrics en origen i destí. La comparació mostra com els preus en camp i els de venda posterior al públic, passen per una mitjana d'augment del 911 per cent (el 917 per cent en les de taronges i el 840 per cent en les mandarines). "Tot això malgrat estar immersos en una campanya citrícola on s'ofereixen preus molt baixos als llauradors o fins i tot, ni tan sols es dóna esta possibilitat", lamenten. 

L'estudi són fruit de l'anàlisi realitzada per La Unió en les diverses zones productores ja que els de la Conselleria d'Agricultura i la Llotja estan inflats i fora de la realitat, segons el sindicat, mentre que els de venda al públic provenen de la mitjana de quatre dels supermercats i grans superfícies més representatius de la Comunitat Valenciana.

El sindicat agrícola del camp valencià ha convocat un seguit de mobilitzacions per a denunciar la crítica situació ja que, als baixos preus que perceben els llauradors-com és el cas dels cítrics- s'uneix el desmesurat increment dels costos de producció. La primera de les protestes tindrà lloc dilluns que ve 1 de desembre davant les portes de la Conselleria d'Agricultura.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article