Les tecnològiques no tenen en compte l'escalfament del planeta

Només Fujitsu, Phillips i Hp prenen mesures per a reduir emissions de CO2


Aquest és el quart any que l'informe de Greenpeace constata que les grans companyies electròniques no es prenen seriosament el canvi climàtic. Motorola, Microsoft, Dell, Appel i Nintendo són les multinacionals que més s'allunyen de la "tecnologia verda". L'estudi té en compte les emissions de CO2, l'ús de les energies renovables i el rendiment ecològic de les empreses dedicades a les noves tecnologies. El comparatiu conclou que la gran majoria d'aquestes companyies es pren amb molta calma la relació dels seus productes amb els efectes sobre el canvi climàtic.

Fujitsu, Philips i HP són de les poques que prenen mesures efectives per a reduir emissions. HP, destaca per la seva adaptació al reciclatge i Apple, malgrat ser una de les assenyalades com a poc "responsable" ecològicament, té al seu favor que el seu darrer enginy, l'iPod té una composició lliure de materials tòxics.

Acer, Dell i Apple són tres de les marques que han fet un pas enrere en la classificació envers edicions anteriors.

Agrupacions europees d'usuaris com EICTA, AeA i GeSI, han demanat a la CE que centri la seva activitat en desenvolupar polítiques que estimulin al sector a lluitar contra el canvi climàtic i no només a desenvolupar i promoure el sector de energies alternatives. Fins i tot han proposat la creació d'una xarxa de noves tecnologies per a l'eficiència energètica, finançada per la Unió Europea.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article