Premien les cartes de vins dels restaurants La Clara, el Celler de l'Aspic i La Grava

El jurat destaca la millora de la imatge de les cartes de vins participants al Cartaví 2008


Ahir es va fer el lliurament del premis Cartaví destinats a valorar l'elaboració de la carta de vins dels restaurants catalans. Els guanyadors d'aquesta segona edició han estat Restaurant La Clara , de Barcelona, en la categoria de preu mitjà de fins a 29 euros; el Celler de l'Aspic, de Falset, en la categoria de preu d'entre 30 i 49 euros, i el Restaurant La Grava, del Morell, en la categoria d'entre 50 i 80 euros. El premi per a la categoria de més de 80 euros va quedar desert. En total van participar 450 restaurants d'arreu del territori.

El concurs organitzat per l'Associació Vinícola Catalana, i la Unió Vinícola del Penedès amb el suport de l'Incavi, pretén incrementar la presència de vins catalans en les cartes que ofereixen els restauradors. En l'edició d'enguany sembla que almenys aquest objectiu s'ha assolit amb èxit. D'altra banda, els promotors destaquen una millora en la imatge i la presentació de les cartes que aspiraven al premi.

La novetat d'aquesta segona edició és que els premis s'han establert per quatre categories per abastar més àmpliament tota la gamma de restaurants que hi ha a Catalunya. Així doncs, les categories són pels restaurants amb un preu mitjà del cobert sense tenir en compte el vi de fins a 29 euros; de 30 a 49 euros; de 50 a 80 euros, i de més de 80 euros.

L'acte de lliurament va ser al Palau de Congressos de Catalunya en el decurs del qual es va fer un showroom de vins i caves en el que van participar més de 30 cellers de tot Catalunya.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article