Jornada sobre RSC de les administracions en la compra de roba de treball


SETEM-Catalunya i la Xarxa per la Compra Pública Ètica organitzen avui dijous la II Jornada sobre Responsabilitat Social en la contractació de roba de treball. La intenció és donar a conèixer les possibilitats d'implicar-se socialment que tenen les administracions públiques a través de les seves compres de roba i tèxtils, promoure bones pràctiques de responsabilitat social empresarial al sector de la roba de treball, i estudiar les possibilitats de la nova Llei de Contractes del Sector Públic per introduir criteris socials a les contractacions.

Sous insuficients per viure, hores extra obligatòries -a vegades no remunerades-, condicions de seguretat i d'higiene perjudicials per a la salut i fortes repressions als sindicats, són, entre d'altres aspectes, situacions que denuncia la Campanya Roba Neta (Clean Clothes Campaign) en el dia a dia de molts treballadors i sobretot treballadores tèxtils a l'Àsia, Amèrica Central i del Sud i fins tot a Europa de l'Est.

Setem dinamitza aquesta campanya internacional a l'estat espanyol. Ja es tracti d’individus, empreses que subcontracten la seva producció o administracions públiques, els compradors de roba són cada dia més conscients del poder de les seves decisions de compra per influir en els sistemes de producció i millorar les condicions laborals dels treballadors.

La Xarxa per la Compra Pública Ètica proposa iniciar un procés que porti, de manera progressiva, a concretar mecanismes que assegurin que la roba utilitzada pels treballadors municipals ha estat confeccionada de manera lliure d’explotació i d’injustícies.

La jornada se celebra avui 27 de novembre, de 9h a 15h, a l' Auditori Francesca Bonnemaison (Sant Pere Més Baix, 7 2a) Barcelona.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article