Signar un contracte per SMS


L'empresa especialitzada en prestacions per a mòbils, Lleida.net, comercialitza el primer servei certificat de contractació a través d'SMS. És a dir, el contracte via mòbil, amb acusament de rebut i signatura digital. Document que té el mateix valor que un burofax o una carta certificada. D'aquesta manera es pretén eliminar esculls burocràtics en determinats tipus de contractes. El servei només val 1,20 euros per SMS i equival a un contracte privat entre particulars i també entre aquests i empreses o  administració. La certificació és avalada per  Camerfirma, un organisme vinculat a les Cambres de Comerç.

LLeida.net ja va presentar fa dos anys el Mòbil SMS virtual, un software adaptat a la transmissió entre mòbils i ordinadors de tots els continguts multimèdia existents. Va ser un dels primers en oferir aquestes possibilitats des d'un PC a telèfons mòbils creant així una plataforma de connexió immediata. Entre els principals clients de Lleida.net s'hi compten sectors com la banca, assegurances, màrqueting i nombrosos ajuntaments.

Per a formalitzar el contracte a través de missatge de mòbil, l'interessat o empresa envia primer una oferta des d'Internet a través d'un software instal.lat al seu PC. El missatge es transmet a través del servidor de Lleida.net. Quan l'usuari que rep l'SMS respon teclegant "si", ja es dóna el contracte per tancat. A partir d'aquí es genera un certificat que enregistra el contingut dels dos missatges, la data i l'hora i segella l'acord. En cas que el contracte integri "lletra petita" el comprador o contractant de servei podrà descarregar-se el contingut a través d'un enllaç.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article