La reactivació de l'obra pública local, últim esglaó del pla del govern central contra la crisi

El govern central aprova un crèdit d'11.000 milions per a frenar l'atur a través de l'obra pública


El Consell de Ministres aprovarà avui un crèdit d'11.000 milions d'euros amb l'objectiu de crear 300.000 llocs de treball a través de la licitació d'obra pública com a estimul per a l'economia. Del total, es destinaran 8.000 milions d'euros a un fons d'inversió pública a l'àmbit local destinat a obres d'execució immediata.

Aquesta és una de les mesures estrella anunciades ahir dijous pel President del govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, destinada a reactivar l'economia a través de la construcció, rehabilitació d'espais públics, equipaments socials, sanitaris, educatius i esportius i també els projectes relacionats amb la promoció del turisme i la indústria.

Segons el president espanyol, el pla permetrà sostenir la viabilitat, i la feina, de moltes petites i mitjanes empreses relacionades amb la construcció.

La urgència de la viabilitat del Pla és indiscutible segons Zapatero, per això els ajuntaments amb projectes financiables podran iniciar les obres l'1 de gener del 2009 i en qualsevol cas mai més tard del 13 d'abril de l'any vinent.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Comenta aquest article