Habitat anuncia suspensió de pagaments

El deute contret és de 2.200 milions d'euros


Aquest matí la immobiliària més important de Catalunya i cinquena a tot l'estat ha demanat el concurs voluntari de creditors davant del Jutjat Mercantil de Barcelona. El president d'Habitat, Bruno Figueras, explica que la fallida no afectarà tindrà impacte en els seus comptes, l'empresa té un projecte viable i que col.laborarà amb la banca per tirar endavant aquest procés. Dels 2.200 milions de deute contret per la companyia, 1.600 milions d'euros corresponen a un crèdit signat amb 39 entitats financeres que va concertar arrel de la compra de Ferrovial Inmobiliaria, ara fa dos anys.

Segons la immobiliària, la sol.licitud de suspensió de pagaments és preservar " de la millor manera possible els drets dels creditors i procedir a una reestructuració de la seva situació financera, de manera que es pugui garantir la continuïtat del seu projecte empresarial".

Habitat té al grup Ferrovial com a segon màxim accionista, després d'un acord de fa dos anys pel que li va vendre la seva filial Ferrovial Inmobiliaria, per 2,200 milions d'euros. Altres socis d'Habitat són Isak Andic, de Mango, Hotels Hespèria o Emili Cuatrecases de la família Rodés.

La situació de crisi financera i falta de liquiditat, a més de l'aturada en sec de la venda d'habitatges ha col.lapsat el deute contret per la companyia que l'ha portat fins a presentar avui el concurs de creditors.

Més informació: ElEconomista

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article