Nova web oficial que informa dels preus dels comerços, supermercats i drogueries


El Ministeri d'Indústria ha obert una web des d'on es pot consultar quins són els comerços, supermercats i drogueries més econòmics, semblant al que ja publica d'estacions de servei. El portal observatorioprecios recull les dades de més de 4.000 establiments de tot l'estat, dels que prop de 1.200 són de comerços tradicionals i 800 de parades de mercats municipals.

Per començar, durant el novembre les diferències entre marques s'han produït en els aliments frescos, amb el peix com a protagonista ja que d'un punt a un altre podia costar un 74% més. De les dades del darrer mes se'n desprèn que comprar fruites, hortalisses i carn en els mercats tradicionals és més barat que en les gran superfícies.

València ha resultat una de les capitals més cares de l'estat mentre que Girona és la ciutat catalana més cara i Tarragona, la més barata.

L'estadística es basa en la comparació de la cistella de la compra que integren un total de 187 productes de consum massiu a partir d'establiments i ciutats. L'observatori tindrà caràcter trimestral i cada vegada integrarà un 10% més d'establiments.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Comenta aquest article