EUA és a un pas de la banda ampla gratuïta


La Federal Communications Commission (FCC) ha de votar aquest 18 de desembre el pla que inclou l'accés a una connexió gratuïta de Wifi de banda ampla per a milions d'usuaris. Després de dos anys de debat obert arriba l'hora de la veritat. Si finalment s'aprova el projecte els consumidors que ho demanin podran accedir a un tipus de banda de freqüències conegut com AWS-3 que els permetrà una connexió inalàmbrica de banda ampla a Internet.

La companyia de telecomunicacions que guanyi el concurs públic convocat per a la implantació del projecte haurà de reservar un 25% de les transferències per a connexions gratuïtes. També, és clar, podrà oferir connexions de pagament però garantint que una part de la infraestructura sigui accessible lliurement.

Les principals operadores han mostrat els recels evidents a la iniciativa pel temor de pèrdua de clients -i de beneficis-. Operadores com T-Mobile han mostrat el seu malestar adduint els milers de milions emprats en millorar la seva xarxa i vaticinant que tota la renovació causarà interrupcions de servei als usuaris.

Més informació: USA Today


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Comenta aquest article