Compte Triodos, compte d'estalvi responsable


Triodos Bank no esta passant per l'aridesa que pateixen la majoria de bancs convencionals, ni ha estat afectat per la crisi financera. Les seves inversions van destinades a projectes que ben segur no són tan rendibles, però més estables. El Compte Triodos és un producte bancari d’estalvi responsable, fruit de l’acord subscrit entre Triodos Bank i diverses ONG, que podran beneficiar-se de part o de la totalitat dels interessos que generi el compte, si el client ho desitja.

És el cas del lliurament dels més de 25.000 euros que la delegació del banc a Barcelona va fer ahir a Francesc Mateu, director d'Intermón Oxfam de Catalunya i Andorra, fruit de les aportacions dels clients a la campanya a favor del cafè de comerç just que ha dut a terme l'ONG.

Aquests dies Intermón Oxfam ha donat a coneixer el projecte de Comerç just que es posarà en marxa el 2009 amb les donacions del Compte Just de Triodos. Aquestes donacions es deriven del 0,7% que dóna el banc i els interessos aportats pels clients d'Intermón Oxfam.

Obrir un compte a Triodos Bank implica un interés del 3,5% TAE, però és una decisió socialment responsable, perquè els seus diners només financen empreses i organitzacions que treballen pel medi ambient, la cultura i la justícia social.

Els interessos es poden donar parcialment a qualsevol ONG que tingui conveni amb l'entitat financera. Triodos Bank és un banc d'origen europeu que compta amb 28 anys d'experiència en el desenvolupament sostenible.

El Compte Triodos té una tramitació molt senzilla i no suposa un canvi de banc; no té comissió de manteniment i la disponibilitat dels diners està garantida en tot moment.

Més informació: Compte Triodos

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

  • Fa més d'un any els vaig enviar un correu -en castellà-, tot demanant-los quan tindrien la web en català. Em van contestar que "estaban en ello"... De moment continuo amb la meva caixa, que no la caixa.

  • Compte Triodos????? No, no CUENTA Triodos, per a aquests senyors el català està renyit amb l'ètica i passen de tenir la pàgina web en català.

Comenta aquest article