Unió de Pagesos repartirà demà carn de porcí a preu de cost

L'acció de protesta tindrà lloc a la plaça de Catalunya de Barcelona


Unió de Pagesos segueix amb la campanya de denuncia de la situació límit del sector porcí català davant de la caiguda continuada dels preus percebuts pels productors i que no està repercutint de igual manera en els consumidors.

Aquesta vegada l'acció de protesta serà a Barcelona, en concret a la plaça de Catalunya demà dia 5 a les 11:30h. Des del punt més cèntric de Barcelona el sindicat agrícola repartirà als interessats carn de porc a preu de cost.

Aprofitarà per donar difusió de la magnitud del diferencial entre el preu que paga el consumidor i el que percep el ramader.

Posteriorment, la protesta es traslladarà fins a la seu del Departament d’Agricultura on, en el marc d’una acció simbòlica, els ramaders lliuraran a la conselleria un manifest amb les reivindicacions del sector.

En les darreres dotze setmanes, el preu del porc ha caigut per al productor 0,28 euros/quilo i en l’actualitat la cotització es continua situant sota costos de producció, concretament en 1,032 euros/quilo. Les pèrdues per als ramaders arriben a 20 euros per animal. Mentretant, el consumidor està pagant 7,42 euros/quilo, és a dir, aproximadament 1,5 euros més respecte l’any 2007.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article