El BCE ha rebaixat els tipus fins el 2,5%


La rebaixa de tres quarts de punt ha estat la més important que ha fet mai el Banc Central Europeu i situa el preu del diner a nivells de fa tres anys. El Consell de Govern del BCE, presidit per Jean Claude Trichet, ha deixat enrere els temors a la inflació i ha optat per afavorir decididament la rebaixa de tipus. A més, en el mateix acte el BCE ha decidit rebaixar la facilitat marginal de crèdit -l'interés de prestar diners entre entitats serà fins el 3%-.

La iniciativa vol ser una glopada d'oxigen a la malmesa econòmia comunitària la qual, també avui, ha hagut d'encaixar una mala notícia quan les dades informaven que el PIB del tercer trimestre ha caigut un 0,2%.

El que ha mostrat més radicalitat ha estat el Banc d'Angleterra que ha baixat els tipus un 2% de cop. Així els tipus se situen al nivell de 1951, per sota d'aquest nivell ja no hi ha cap altre dada des de la fundació del regulador anglès el 1694. Els experts assenyalen que la mesura vol combatre amb força la recessió que s'ha mostrat més profunda del que s'esperava.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article