850.000 productes han estat destruïts o retirats del mercat per Consum al llarg de 2008

El 90% són joguines, objectes de puericultura i cosmètica


L’Agència Catalana del Consum (ACC) ha destruït uns 407.738 productes insegurs en els primers 11 mesos d’aquest any. Aquesta xifra pràcticament quadriplica la de tot l’any 2007, en el que se’n van destruir 111.986.

El 90% de les unitats destruïdes el 2008 corresponen a joguines, articles de puericultura i cosmètics. La finalitat de la destrucció és assegurar la no circulació d’aquests productes en aquest o altres mercats i, per tant, evitar riscos i garantir la seguretat dels consumidors. L’incompliment d’algun requisit de seguretat que no sigui subsanable és el principal motiu per a la destrucció d’aquests productes.

Per sectors o tipologia de productes, a més de les joguines, la puericultura i la cosmètica, destaquen per les elevades xifres tant de destrucció com de retirada, el material elèctric, el tèxtil i encenedors.


Declaració de fallida de Sterling Airlines

Consum informa també avui que el 29 d'octubre passat el tribunal danès encarregat de la fallida de la companyia aèria Sterling Airlines va designar l'advocat que gestionarà les reclamacions presentades contra la companyia.

Totes les persones afectades han d'enviar les reclamacions a l'advocat assignat pel Tribunal. Les reclamacions han de contenir la informació següent:

- Identificació del reclamant i dades de contacte
- Descripció dels fets
- Documentació acreditativa (tiquets, rebuts, etc.)

No existeix cap formulari i s'ha d'enviar en anglès per correu postal o bé per correu electrònic a l'adreça que s'indica a continuació:

Advocada: Pernille Bigaard
[email protected]
Plesner
Amerika plads 37
2100 København Ø
Denmark
http://www.plesner.dk/cms/site.aspx?p=496



Més informació: Agència Catalana del Consum

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article