Consum investiga ara si han arribat productes de porc contaminats a través d'un país tercer


L'estat espanyol no consta en el llistat de 20 països que han importat carn de porc tòxica procedent d'Irlanda, segons la informació que les autoritats sanitàries d'aquell país han traslladat a la Comissió Europea, ni tampoc consta en la informació de la patronal de les grans distribuïdores comunitàries. Però, ara el Ministeri de Sanitat i Consum avisa que esta investigant que no hagi arribat carn contaminada a través d'un país tercer com podria ser França o Portugal que si que consten en la "llista negra". Fonts de Consum adverteixen a Europa Press, però, que en cas que es confirmés la presència d'aquest producte contaminat a l'estat espanyol seria de "manera molt residual".

El Ministeri recorda que la competència d'informació i control sanitari és de les comunitats autònomes pel que recomana que, en cas de tenir a l'abast carn o embotits procedent d'Irlanda comercialitzada a partir de l'1 de setembre, es posin en contacte amb les autoritats en consum més properes.

Entre el llistat de països que han comercialitzat carn de porc que havia consumit pinso contaminat amb dioxines, comencen a fer-se públics de moment els noms de Gran Bretanya, Alemanya, França, Suècia, Itàlia, Portugal i diversos Països de L'Est.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

  • Ara tambè parlant d'haver trobat carn de vedella contaminada, molt bè, però perqué no parlen dels pinsos contaminadors? Tanqueu alguna Fabrica de Pinsos i escarmentaràn d'una vegada, sempre acaben culpan als ramaders i perjudicant greument als consumidors.

Comenta aquest article