Horacat, el primer rellotge que diu l'hora en català


Normalitzar la manera de dir l'hora en català, aquest és un dels objectius que va portar a la creació d'aquest rellotge digital que difon l'hora en català, és a dir, un rellotge dissenyat per a facilitar la lectura del sistema basat en els quarts. Sembla complicat? Doncs no ho és tant, es tracta d'una pantalla que indica l'hora exacta combinant paraules i xifres.  L'empresa de Montcada i Reixac, Tiktaktek07, ha presentat avui Horacat a la seu de la Conselleria de Joventut amb la que ha signat un acord per oferir el rellotge amb descompte del 15% a tots els socis del carnet jove.

La informació es reforça en pantalla amb la integració de l’hora internacional amb l’objectiu d’ajudar a la traducció horària. Com a suport al sistema alfanumèric, mitjançant el botó text apareix en pantalla l’hora per escrit. El dia i el mes també es poden consultar mitjançant el botó data.

L'emprenedor Josep Teixidó explica que aquesta és una reivindicació per a recuperar la manera de dir l'hora que tenien els nostres avis i que en cap cas ha d'estar renyida amb els avanços tecnològics.

El rellotge ja es pot adquirir a través de la web de l'empresa www.horacat.cat i el preu és de 89,90 euros.




Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Comenta aquest article