Trichet vol pressionar els bancs perquè apliquin les rebaixes de tipus


El President del Banc Central Europeu, Jean Claude Trichet, ha insinuat que no s'acordarà cap retall de tipus en la reunió de gener, a l'espera que els bancs comercials traslladin als seus clients les darreres rebaixes en el tipus d'interès. Trichet addueix que les rebaixes de tipus d'interés que s'han fet fins ara no s'han transmès encara a l'economia real.

Trichet considera que els tipus interbancari, en concret l'euribor, segueixen massa elevats malgrat els esforços del BCE per tornar a una situació més estable.

En una entrevista a la BBC, Trichet advertia també als governs europeus que anessin en compte a fer préstecs per damunt dels límits acceptats. "Si estas prop del límit del que pots fer, pots acabar perdent més si perds la confiança del que podries guanyar amb aquestes despeses addicionals", ha advertit el president del BCE.

El Pacte d'Estabilitat i Creixement de la UE limita els dèficits pressupostaris dels països a un 3% de la seva producció. Alguns països europeus han demanat alleugerir els límits d'aquesta norma.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article