La darrera campanya de Salut sensibilitza sobre els efectes del fum del tabac


Es calcula que cada any moren 9.000 persones fumadores a Catalunya per malalties provocades pel tabac, davant d'això, el Departament de salut ha iniciat una campanya als mitjans de comunicació per informar la població dels efectes negatius del tabac tan per els fumadors com per les persones que pateixen els efectes del fum. Sota el lema "El fum és fatal" la campanya explica que el tabac esta format per més de 4.000 components, 43 dels quals poden causar càncer. Entre aquests: quitrà, nicotina, cianur, metalls com el níquel, l’arsènic, el cadmi, el crom i el plom i substàncies radioactives (poloni-210, el potasi-40 i radi-226...).

Segons les dades del Departament de Salut, 1 de cada 3 persones adultes (de 20 a 60 anys) son fumadores a Catalunya, d'aquests, poc més de la meitat (54.4%) es preocupen pels efectes del tabac en la seva salut i, la gran majoria de fumadors, 8 de cada 10, no es plantegen deixar de fumar, almenys en els propers sis mesos.

El Departament de Salut, a més, vol amb la campanya potenciar la sensibilització i així augmentar la utilització dels recursos assistencials per deixar de fumar: línia telefònica Sanitat Respon 902 111 444, les consultes als centres de salut i les unitats de tabaquisme.


Més informació: Departament de Salut

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article