Millésime Bio torna aquest any a Montpeller amb els millors vins ecològics del món


La 16a edició de Millésime Bio se celebrarà del 26 al 28 de gener a Montpeller (França). Aquest és l'únic certamen dedicat a vins procedents de l'agricultura biològica i aquest any acollirà més de 300 expositors d'arreu del món. Organitzat per l'associació interprofessional de Vins Biològics de Languedoc Rosselló, se celebra alternativament entre Montpeller i Perpinyà.

Durant el 2007 les vinyes biològiques a l'estat Francès representaven 22.500 hectàrees, el que implica un creixement del 20% en un any. El Languedoc-Rosselló és l'àrea que encapçala el conreu de vinya biològica a França, seguida de Provença-Alps-Costa Blava i d'Aquitania.

El Millésime Bio és un saló que té una forma de presentació idèntica per a tots els vins participants. A més d'un espai de degustació de vins a disposició dels visitants, sense cost afegit, amb l'objectiu de presentar les novetats.

Darrera de la promoció dels vins biològics els promotors de la fira volen donar respostes als grans reptes mediambientals com són la protecció de la qualitat de l'aigua, la protecció de la salut del viticultor i dels consumidors, el manteniment de la biodiversitat o la diversificació del medi rural.

Según la IFOAM (International Federation of Organic Agriculture Movements) l'agricultura biològica ocupava a finals de 2006 un total de 30 milions d'hectàrees, superfície que triplicava l'existent el 1999.

Més informació: www.millesime-bio.com


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article