El Parlament Europeu vota la Directiva que contempla la setmana de 65 hores laborals


La Confederació Europea de Sindicats (CES) es concentrarà avui davant del Parlament Europeu a Estrasburg durant la votació de la Directiva sobre temps de treball. El col.lectiu de sindicalistes europeus es concentrarà a partir de les 13.30 hores per mostrar el seu rebuig a la directiva, que vol ampliar la jornada laboral a 60 ó 65 hores setmanals.

Una delegació de la UGT de Catalunya ha avançat que també hi serà present per mostrar el rebuig als darrers acords que s'estan assolint a la UE de caire excessivament conservador i que estan significant una pèrdua clara de reconeixement dels drets dels ciutadans, segons el sindicat.

En aquest enllaç podeu escoltar l'entrevista realitzada a Ferran Camas, especialista en temes laborals i professor de Dret al Treball i la Seguretat Social de la UdG, en la que opina sobre la Directiva d'actualitat aquests dies.

En el cas de la Directiva de les 65 hores, no només suposa un retrocés a les condicions laborals de fa un segle, sinó que a més vol imposar la individualització de les relacions laborals per sobre de la negociació col·lectiva, debilitant així el treballador a favor de l'empresari.

D'altra banda, i tenint en compte la impossibilitat de molts ciutadans i ciutadanes per participar en la concentració a Estrasburg, la UGT de Catalunya ha creat una manifestació virtual, a la qual ja s'han adherit més de 1.500 persones:

Per participar a la "mani virtual" només cal entrar al web www.ugt.cat i introduir el correu electrònic en una aplicació que envia als grups euro parlamentaris un text demanant un posicionament en contra de la Directiva del temps de treball.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article