Swiss Air segueix el camí d'Air Berlin i deixa d'utilitzar el català


La pèrdua de pes del català com a idioma vehicular ha tornat a crear polèmica. Aquesta vegada ha estat la companyia aèria Swiss Air que ha deixat d'utilitzar el català en els seus vols davant les queixes de diversos clients, al.lega l'aerolínia. En algunes rutes, utilitzava el català i altres llengües en els missatges per megafonia, ara, la companyia només ofereix traduccions al castellà, alemany i anglès. Al.lega que el català i el castellà no és viable i ha optat pel castellà com a primera llengua oficial a l'estat, segons una informació apareguda al 3cat24.

La polèmica ha rebrotat davant d'aquesta supressió i un col·lectiu de catalans de Zuric ja ha reclamat a l'empresa que torni a utilitzar el català, mentre que des de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat recorda a la companyia aèria suïssa la normativa lingüística i demana la reposició del servei de comunicació en català.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

  • Ara ja sabem d'on venen les queixes, d'un dels simpatitzants del partit de Rosa Díez que no recordo ni com es diu, ni ganes... Quina colla més patètica.... I més, si és com diu en Mario, que només s'utilitza el català per a les salutacions... en avions que surten i arriben de Barcelona... Això no te nom!!

  • Jo travaillo am la companyia swiss international airlines come cap da cabina. E fet sempre (mes de 10 anys) als meus anonces am catala i castella i o continuare fen . Ya ni havia escrit una carta a la swiss on mi vaix quejar perque van prohibir de continua am les gravacions am catala. Aixo numes ten que veure am al respecta al consumidor i res mes. Numes es tracta de dir bon dia i adeu am las duas llenguas officials de Barcelona i si es te que fer a mes del ingles i al aleman no ni a ningun prob... Llegir més

  • El mercat s'esta adonant que ja quedem pocs que parlem el català i que estem disposats a defensar-lo. És trist però és així!!!!!!!

  • Típic!

    Això vol dir que, com ja ens ensumem de fa anys, si volem la plena utilització de la nostra llengua al nostre país, hem d'esdevenir un estat independent. No hi ha cap altra opció, oi? El problema és que el bwana no ens en deixa pas. Què farem aleshores, plorar i llepar-nos les ferides o passar a l'acció?

Comenta aquest article