Aquest dissabte torna la Festa de la joguina en català


Torna aquest dissabte 20 de desembre la Festa del Joc i la joguina en català que organitza cada any La Plataforma per la Llengua al Passeig de Sant Joan, a partir de les 11 del matí. Una jornada lúdica que reivindica, precisament quan s'apropen Nadal i Reis, que incloguin el català en tots els suports lingüístics, tant impresos com electrònics.

Aquest serà l'acte central i la culminació d'una setmana en què hi haurà tot un seguit d'activitats que inclouen una mostra de joguines a la ciutat de Tarragona,  i la participació en altres actes arreu de l'àmbit lingüístic català com la fira de Santa Llúcia de Canet de Mar (Maresme) o la Fira de Nadal de Sant Feliu de Guíxols.

Per la seva banda, les plataformes territorials del Vallès Occidental, Vallès Oriental i País Valencià repartiran la carta als Reis Mags en estands, entitats, ajuntaments, escoles i botigues de joguines.

La festa de dissabte comptarà amb tallers didàctics i l'actuació de SP3, el grup del Club Super3. Altres activitats paral·leles són adreçades especialment als més petits: ludoteques, globus, jocs de falda i actuacions dels grups musicals i d'animació La Tabola i Can Cantem.

Baixar la carta als reis amb català

Paral·lelament, i com cada any, la campanya es complementa amb l'edició de 21.000 cartes als Reis (18.000 de les quals es distribuiran a Catalunya i 3.000 més, al País Valencià) que comencen amb el tradicional encapçalament "Estimats Reis Mags d'Orient" i que conclouen amb una petició per als tres Reis: "Poder jugar en català". Les cartes es distribuiran per escoles, ludoteques, biblioteques, ajuntaments, casals, esplais i botigues. El mateix dia de la festa, dos patges reials recolliran les cartes dels infants per entregar-les als Reis Mags.

En aquest enllaç us podeu descarregar "la carta als Reis Mags" en català

Guia adreçada als empresaris

Enguany la Plataforma per la Llengua ha editat un nou document en relació amb el joc i la joguina, es tracta de l'opuscle "I les teves joguines, ja incorporen el català?", en versió bilingüe català-anglès, destinat als fabricants i les empreses de jocs i joguines. Aquesta guia apel·la a la responsabilitat social de l'empresa a l'hora d'incloure el català en els jocs i les joguines, a més de remarcar que els consumidors valoren positivament que una joguina sigui en català, que incorporar el català a les joguines és innovació i que no incloure'l en l'etiquetatge i en les instruccions significa vulnerar un dret del consumidor reconegut legalment en la legislació de Catalunya.

Més informació: Plataforma per la Llengua

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article