Els banquers reben els "Reis Mags" en forma de Decret Llei

El govern Zapatero els aprova grans descomptes en l'IRPF


El Butlletí Oficial de l'Estat publicava el passat 18 de novembre un Real Decret sota l'encapçalament de "prevenció del frau fiscal". A la pràctica, però, aquesta disposició serveix per a rebaixar la fiscalitat als grans accionistes dels bancs i als seus executius. La mesura s'ha pres sense fer-ne cap publicitat ni explicació oficial i, quan alguns mitjans hi han ficat el nas per a aclarir-ne l'objectiu, se'ls ha respost per part dels responsables del Ministeri d'Economia, que bàsicament és una "harmonització de les cotitzacions que es paguen al País Basc amb les de la resta de l'estat".

De fet, el Decret modifica una Llei que rebaixarà el que cotitzaven fins ara els alts executius en l'IRPF, que passarà del 43% al 18%. Diuen alguns mitjans que la contundent rebaixa s'estendrà a les seves famílies, incloent oncles i nebots, i que es dirigeix a les rendes de capital mobiliari que rebin de les seves pròpies empreses.

Es tracta d'una rebaixa per sorpresa que ha d'haver estat molt ben rebuda pels banquers que ara tributaran menys en aquest impost obligatori per a tots els contribuents. El mateix col.lectiu, el sector bancari, al que s'ha destinat fins ara les injeccions de capital que, per cert, encara no han notat les empreses, com denunciava abans d'ahir la PIMEC.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

  • Els Socialistes, com el seu nom indica, sempre ajudant als pobres de la única manera que saben:
    Privatitzant els beneficis i socialitzant les pèrdues.

  • Mentre el govern, o governs, engreixin al sector bancanri i aquests no posin els diners a disposiciò del public, totes les messures no serviràn de res, el poble si no pot obtenir credit, no podrà gastar,consumir, i aixo es el peix que es menja la cua, sinò n'hi ha consum, n'hi ha feina, sinò hi ha feina, n'hi ha diners, etc........

Comenta aquest article