Els conductors d'autobús de Barcelona mantenen l'aturada per dimarts 23


Autobusos de Barcelona passa per una etapa de conflictivitat laboral des que fa un any els conductors van iniciar les protestes reivindicant dos dies de festa setmanals, seguits. Arrel de les aturades es van obrir expedients a dos representants del comitè d'empresa i, ara, venen noves convocatòries d'aturades. Els sindicats CGT i Actub van anunciar divendres una nova convocatòria de vaga per al dimarts 23 de setembre. Les queixes dels conductors són ara a causa de la reducció del servei, també per l'encallament de les negociacions del conveni i pels treballadors expedientats.

El sindicat CGT advertia des de la seva web manté la convocatòria de vaga, malgrat que el mateix divendres la Direcció va comunicar que, de moment els dos delegats sindicals han estat sancionats amb 4 mesos de feina i sou, però que la sanció no se'ls aplicarà fins després del judici.

L'aturada serà des de les 11 del matí fins les 4 de la tarda. En la mateix jornada convoquen una assemblea general a les 12:30, a la plaça Universitat.

L'aturada es convoca contra la retallada de servei d'autobusos que, a judici del sindicat majoritari CGT, s'ha fet als autobusos de Barcelona des de setembre passat i per un conveni que es ve negociant des de maig i que, de moment, no avança. A més, el sindicat reclamava que es retiressin els expedients oberts al president del comitè d'empresa Sadurní Mercader i al delegat sindical Josep Garganté.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article