El consum de carburants baixa un 8% a pesar de la disminució dels preus


El consum de gasoil i gasolina ha tingut un descens del 8% des del gener de 2007, segons les dades del Butlletí de Reserves Estratègiques de Productes Petroliers (cores), en concret el consum de gasoil, el combustible que utilitza un 80% del parc de vehicles, va disminuir ja un 8,5% a l'octubre i un 10% a l'agost si es comparen els consums amb els mesos corresponents d'un any abans.

El consum baixa a pesar que els preus dels combustibles segueixen la mateixa tendència. El litre de gasolina ronda els 86 cèntims, mentre que el gasoil costa uns 88 cèntims el litre, un nivell que no es registrava des de gener de 2007.

El gasoil és ara un 33% més barat que el juliol passat quan es va arribar a pagar a 1,329 euros el litre. Les darreres actualitzacions de preus del Ministeri mostren com,  ara mateix, el gasoil més barat al nucli urbà de Barcelona es ven a la Campsa de l'Av. Meridiana, 0,870 euros el litre. També a l'Agip de la Zona Franca (0,874 euros/litre) o a la Ubach de l'Av. Paral.lel (0,879 euros/l).

Per la seva banda, la baixada del consum també afecta els preus del barril de petroli que van caure aquest divendres fins al voltant dels 34 dòlars el barril, a pesar que hores abans l'OPEP havia anunciat la retallada de producció més important de la seva història, uns 2,2 milions menys de barrils diaris. Davant de la reacció, l'organització de productors va advertir que farà les retallades necessàries fins aconseguir que els preus s'estabilitzin.

Més informació: Europa Press
                        Mitic

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article