El dilluns 29 vaga de 24 hores a Renfe


Els sindicats majoritaris (UGT, CCOO i CGT) mantenen la convocatòria de vaga a Renfe Operadora per al proper dilluns, 29 de desembre, de 0 a 24 hores, després de no arribar a cap acord en la reunió mantinguda ahir entre Comitè de Vaga i la direcció de l'empresa. L'aturada ha d'afectar totes les línies i serveis de la companyia, inclosos Rodalies, llarga distància i alta velocitat.

La pròrroga del I Conveni Col·lectiu de l'empresa és el principal motiu de tensió entre direcció i plantilla. Segons els sindicats, aquesta pròrroga va vinculada necessàriament a la negociació de les classificacions professionals -que la direcció es nega a negociar-. Única via per a modernitzar l'empresa i fer-la competitiva en un mercat liberalitzat, segons el col.lectiu de treballadors.

Ara resta l'establiment de serveis mínims per part del Ministeri de Foment, situació complicada tenint en compte que la vaga es convoca en plenes vacances de Nadal. Més de 15.000 treballadors de Renfe Operadora de tot l'Estat estan convocats a la vaga d'aquest dilluns.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article