Mitja hora diària de música pot millorar la circulació de la sang


Investigadors de la Universitat de Maryland han descobert que escoltar música, al menys mitja hora al dia té efectes positius en la circulació de la sang. Puntualitzen però que això no passa amb tot tipus de música. Ha de ser música que li resulti agradable a l'individu. Tot i així, els científics han qualificat de músiques més estressants i que poden causar l'efecte contrari algunes com el rap o el heavy metal. Especifiquen que les músiques irritants per a la oida poden tenir uns efectes similars als d'un fumador passiu.

Segons els científics la música ajuda l'organisme a segregar òxid nítric a la sang, fet que ajuda a prevenir la formació de coàguls i la generació de colesterol LDL, vinculat al que es coneix com a 'colesterol dolent'.

Michael Miller, director del Centre de Cardiologia Preventiva de la Universitat de Maryland, explica que: “L'efecte de la música en la sang dura només uns segons, però el benefici acumulatiu de les cançons preferides que ha anat escoltant un individu és molt positiu a totes les edats".

Aquest estudi és en la línia d'altres com el de la Universitat de Brunel que mostrava com la música que es posa als gimnasos pot millorar l'humor de la persona i millorar el seu rendiment atlètic. Així, l'estudi mostrava com cançons de Red Hot Chili Peppers, Madonna, Queen o Rihanna augmentaven la resistència un 15 per cent. Els individus que participaven en els experiments rendien més sense adonar-se.

Un altre estudi realitzat per investigadors de la Universitat d'Stanford (California) va descobrir que escolatr sinfonies del segle XVIII podia millorar la capacitat de concentració.

Més informació: IBLnews


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article