Castells demana als bancs que facin arribar liquiditat a les empreses


El conseller d’Economia, Antoni Castells, ha demanat “aplicació diligent de les mesures per injectar liquiditat al sistema financer i que, una vegada aplicades, els bancs i caixes les facin arribar allà on han d’arribar”. En una entrevista al programa “A quatre bandes” de Ràdio 4, Antoni Castells va reconèixer ahir que la falta de liquiditat és un problema seriós que afecta tota l’activitat econòmica: “Ens trobem amb empreses amb comptes de resultats sanejats, que fan beneficis, que no tenen ni molt menys dificultats per sobreviure, però no poden obtenir crèdit per finançar el capital circulant”.

Pel responsable de la política econòmica del govern, “el sistema financer ha de ser conscient de fins a quin punt és important el seu paper donant crèdit a empreses i famílies. Donar crèdits, no regalar els diners; han de valorar el risc, però han de donar crèdit. El que no pot ser és que la liquiditat es quedi dins del sistema financer i no arribi a les empreses”.

Castells ha reconegut que l’actual situació està afectant també les pròpies entitats financeres: “les nostres entitats estaven acostumades a buscar liquiditat fora, i avui veuen com també se’ls ha tancat l’aixeta, ells mateixos tenen dificultats per obtenir liquiditat, per això el govern de l’Estat ha adoptat un conjunt de mesures” de la mateixa manera que ho han fet els governs de tot el món. I això, segons Castells, s’ha fet per interès públic, “s’ha salvat el sistema financer perquè el necessitem tots, el necessita l’economia, no només perquè ells sobrevisquin”. Però aquest mateix interès públic fa “imprescindible que ara el crèdit arribi al conjunt de l’economia i no es quedi estancat dins del propi sistema financer”, va afegir el conseller.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article