Nou servei de segellat de l'atur a través de trucada telefònica


Mitjançant una trucada al 012 es podrà fer aquest tràmit i els usuaris s’estalviaran d’haver d’anar presencialment a les oficines del SOC, d'aquesta manera els aturats s'estalviaran les cues i els permetrà més temps per a buscar feina o per a la formació.

El Govern català ha posat a disposició dels aturats el segellat telefònic de l’atur, mitjançant una trucada al 012, i amb la col·laboració del Servei d’Ocupació de Catalunya. Aquest servei es troba en fase de desplegament però es preveu la seva consolidació al llarg del primer trimestre de 2009.

Els interessats a segellar l’atur per telèfon haurà de trucar al 012 i identificar-se amb el PIN del SOC; al finalitzar la trucada rebrà de forma immediata un SMS de confirmació, i uns dies després rebrà a casa el certificat per correu. De fet, el SOC ha tramès ja una carta a les persones en atur per informar-los de l’entrada en funcionament d’aquest servei.

Segons va explicar el President de la Generalitat en la presentació del nou servei, cada dia unes 5.000 persones segellen l’atur, la majoria de les quals ho fan a les oficines del SOC, i un 20% ho fa per Internet.

El personal al servei del 012 atén dos milions i mig de trucades a l’any, la majoria per a gestionar per telèfon algun tràmit administratiu.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article