El Banc d'Espanya emplaça a una fusió entre caixes d'estalvi

Planteja com a situació ideal que només en quedin cinc de grans que aglutinin la resta


El governador del Banc d'Espanya, Miguel Àngel Fernández Ordoñez, s'inclina sempre que se li consulta per una futur ple de fusions entre les entitats bancàries. Especialment en el sector de les Caixes.

Segons el que explicaven fonts de les entitats financeres a ElEconomista, darrerament s'ha notat un interès més que manifest del Banc d'Espanya en canviar el panorama financer estatal. Del plantejament enfocat a un futur amb només cinc grans caixes a tot l'estat se'n desprèn una desig de fusions en el sector. Les mateixes fonts expliquen que el Banc Central veuria amb bons ulls que d'aquestes cinc grans caixes una aglutinés totes les caixes catalanes i de les Balears en una sola entitat.

La teoria que acompanya aquests desitjos es concreta en la frase de Fernández Ordoñez: "El negoci es reduirà i no n'hi haurà prou per a tots". Conclusió a la que també ha arribat Juan Rampn Quintás, president de la Confederació Española de Caixes d'Estalvi (CECA), i el diari recorda unes declaracions seves en aquest sentit: "Una fusió virtual de totes la caixes de l'estat crearia el més gran operador financer del país, més important fins i tot que els dos grans bancs junts".

A l'altra banda dels bons desitjos hi ha l'entramat de consideracions que caldrà tenir en compte, com qui posa el nom, la seu, les quotes socials, les quotes polítiques, el repartiment de poders... és a dir, una redefinició de poders i d'interessos que pot ser complexe i llarga.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

  • Segurament deu ser per poder controlar politicament ls totalitat de les caixes, no?, perquè no vingueu ara amb l'ho de la globalitzaciò,
    que ha sigut un dels principals motius e la "gran crisi mundial" i el fracàs del sistema.
    Bon any nou a tots.

Comenta aquest article