La confirmació de l'Euribor serà a partir d'ara a principis de mes

Una mesura que agilitzarà la rebaixa de les hipoteques, segons el BdE


El Banco de España avançarà la confirmació oficial de l'euribor i la publicarà entre l'1 i el 5 de cada mes, enlloc de fer-ho a mitjans de mes com fins ara. El nou calendari de confirmació de l'indicador més utilitzat en les hipoteques suposarà que l'Euribor de referència per a les renovacions serà, en la majoria dels casos, la mitjana del mes anterior a la revisió.

Les entitats financeres esperen a la publicació en el BOE per a aplicar la rebaixa, exceptuant el cas que s'haguessin signat unes altres condicions. D'aquesta manera no s'aplicava la rebaixa en les revisions fins un mes més tard perquè es publicava aproximadament a finals de mes.

D'altres avantatges fiscals per als treballadors, de les que informa la web de l'Agència Tributària, és que a partir d'ara els que tinguin contractada una hipoteca i cobrin menys de 33.000 euros l'any poden demanar a l'empresa que se'ls rebaixa en dos punts la retenció de l'IRPF que els apliquen a la nòmina. Els autònoms també poden reduir un 2% els seus rendiments en els pagaments fraccionats. D'aquesta manera, es procura que els consumidors tinguin disposin de més liquiditat al llarg de l'any.



Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article