Recomanen destruir el disc dur amb un martell per no perdre intimitat


Aquest és el consell de la revista britànica 'Which? Computing' per a les persones que s'han de desfer d'un ordinador antic. En un reportatge la revista especialitzada diu que malmetre el disc dur a cops de martell és la manera més segura d'evitar que algú el pugui manipular i recuperar les dades que s'han esborrat, per exemple, formatant-lo.

Ni esborrar els arxius ni formatar el disc és suficient segons un article que afirma que gent que ha comprat vuit discs durs de la pàgina de subhastes on line eBay, en va poder recuperar 22.000 arxius que teòricament havien estat "esborrats". Arxius que en algun cas inclouen informació que podria ser confidencial. Aquests "recuperadors", assenyala la revista, busquen en les companyies de gestió de residus

i en les de vendes de productes de segona mà a Internet per trobar discs que encara tenen informació, la recuperen amb programes especialitzats i després poden utilitzar-la per robar identitats.

Sarah Kidner l'editora de Which? Computing afirma que "Els ordinadors personals contenen cada vegada més informació personal valuosa, ja que la gent cada vegada compra més on line, utilitza pàgines de xarxes socials i fa fotos digitals" i aquesta informació pot quedar al descobert.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article