La Caixa creu que hi ha massa pessimisme

El Servei d'Estudis de La Caixa preveu una recuperació econòmica al primer trimestre del 2010, com a molt tard


El Serveis d'Estudis de La Caixa preveu que el PIB espanyol caigui un 1,3% al 2009 i espera que la recessió duri fins a l'últim trimestre d'enguany o, com a molt, el primer del 2010. La Caixa s'ha mostrat més optimista que d'altres entitats d'estudis i anàlisi financera hi ha argumentat fins i tot que en aquests moments s'està "pecant de pessimisme".

En xifres, La Caixa estima que l'economia va tancar el 2008 amb un creixement de l'1,2%, que al 2009 caurà un -1,3% i que hi haurà entre cinc i sis trimestres de recessió. El proper exercici tornarà el creixement i tancarà amb un augment de l'1%. La desocupació, segons els seus càlculs, afectarà aquest any el 15,2% de la població activa i s'elevarà fins als 3,7 milions de persones, 580.000 més que les actuals.

L'estudi considera que malgrat el repunt de la pèrdua de llocs de treball que seguirà els primers mesos de 2010, no s'arribarà als 4 milions d'aturats i a mitjans de l'exercici es tornarà a crear ocupació.

Encara que va reconèixer que la previsió és lluny de ser bona, l'entitat que presideix Ricard Fornesa, va voler enviar un missatge positiu mitjançant les dades de l'estudi.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Comenta aquest article