L'estat espanyol incrementa les exportacions d'electricitat

Durant el 2008 han crescut un 19%


Greenpeace ha estudiat detingudament l'"Avanç de l'informe 2008 sobre el Sistema Elèctric Espanyol" de Red Eléctrica de España (REE) i ha comprovat que durant el 2008 els intercanvis internacionals d'electricitat ha estat un 95% superior a 2007. Així, el conjunt de les exportacions ha augmentat un 19% mentre que les importacions han baixat un 30%. L'entitat ecologista cita aquestes dades per contrastar-les amb el que el lobby nuclear afirma assegurant que el país té una gran dependència d'importació elèctrica.

Les energies alternatives han experimentat un augment significatiu tan de potència instal.lada com de cobertura de demanda. L'energia eòlica -l'estat espanyol n'és el tercer productor mundial- ha estat la més estesa, seguida  de la solar fotovoltaica, el desenvolupament de la qual ha estat superior aquí que en cap altre estat durant el 2008. Mentre tant, segons l'informe, les centrals nuclears han tingut una important pèrdua de disponibilitat degut al nombre d'hores que han estat aturades per incidències. És el cas d'Ascó 1, Ascó 2 i Vandellós 2 que, entre les tres, han estat 114 dies fora de funcionament durant el darrer any, cinc vegades més que durant el 2007. 

Greenpeace destaca d'entre les dades la cobertura significativa de les renovables en pics de consum que hi ha hagut al llarg dels darrers dotze mesos. L'energia eòlica va superar en diverses ocasions els anteriors màxims històrics de potència instantània, d'energia horària i d'energia diària. Posa d'exemple el dia 18 d'abril, darrer rècord d'energia eòlica diària (213.169 MWh), una producció que va permetre cobrir un 28% de la demanda d'aquell dia. Apunta com a récord el 43% de demanda coberta per energia eòlica del 24 de novembre passat.

L'entitat ecologista aprofita les dades positives presentades per REE per a demanar al govern central la creació d'una llei d'Energies Renovables que fixi en un 50% l'electricitat provinent d'aquesta font per a l'any 2020.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article