La Generalitat arriba a un acord amb les Caixes d'estalvi perquè els adjudicatàris d'habitatge social tinguin crèdit


En les properes setmanes es posarà en marxa l'acord entre Generalitat i entitats financeres pel qual les Caixes d'estalvi, en cas d’impagaments, no seran qui es quedi els pisos dels propietaris morosos, sinó que el govern català es compromet a recomprar-los i tornar-los a posar al mercat.

El President de la Generalitat ha signat aquest matí el conveni marc de desenvolupament de la llei de Cambres, moment en el que ha anunciat la nova mesura. José Montilla ha manifestat  també la seva preocupació “per la restricció del crèdit per part de bancs i caixes, com a conseqüència de la crisi del sistema Financer”.

Entre d'altres, el cap del govern ha recordat que la Generalitat  ja ha decidit incrementar en 500 milions d’euros els avals a empreses que presentin un pla de viabilitat i també esta desenvolupant solucions per a aquelles famílies que tenen hipoteca i que en quedar-se sense feina tinguin risc de no poder fer front als pagaments”.

Els habitatges de protecció oficial que es comprin per a tornar a vendre seran els que corresponguin a promocions de la Generalitat o de les Caixes d'estalvi que finalment hagin signat el conveni. La intenció del govern català és incentivar la concessió d'hipoteques als titulars d'un HPO, sense que condicioni la por als impagats. Per altra banda, segons fonts d'Habitatge que recull Europa Press, els titulars d'un d'aquests habitatges que no pugui afrontar els pagaments no es quedarà al carrer ja que la Generalitat posarà a la seva disposició els ajuts per a persones sense recursos. Uns 300 habitatges poden passar per aquesta situació d'entre els 15.000 que es preveu que aquest any surtin al mercat d'habitatge català. 

Més col·laboració amb les Cambres

El conveni marc de col·laboració amb les Cambres identifica 23 àrees en les quals es considera possible avançar en la col·laboració entre les cambres i el Govern. Hi figuren, per exemple, la impulsió de la finestreta única empresarial per a la simplificació administrativa, la definició d’un mecanisme per a facilitar les pràctiques d’alumnes universitaris en empreses i la col·laboració per definir les necessitats d’oferta formativa per a donar compliment a les necessitats de l’economia. També es preveu la participació en desenvolupaments de la Llei de Barris, les activitats de l’Observatori del Paisatge o el suport de la innovació en matèria mediambiental, especialment en el camp de l’aigua i de l’energia.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article