Els usuaris ja poden demanar que el seu telèfon no tingui connexió amb els de prefix 905

Facua acumula reclamacions de més de 1.500 usuaris per haver rebut facturades milers de trucades que no han fet


Des d'ahir dilluns els usuaris poden demanar a la seva companyia la desconnexió de l'accés dels seus telèfons als números amb prefix 905, segons informa la federació de consumidors Facua. L'organització afirma haver rebut més de 1.500 denúncies de persones que asseguren que les seves operadores de telefonia els facturen cents i, fins i tot, milers de trucades a números de telèfon que comencen pel 905, generalment associades a concursos televisius. Trucades que els usuaris neguen haver realitzat.

A aquest enrenou cal afegir l'increment de tarifes acordada per la Secretaria d'Estat de Telecomunicacions (Setsi), així des del 13 de desembre passat els preus màxims fixats per a les trucades amb prefix 905, seguit d'un 4, codi que utilitzen especialment els concursos televisius, són 9,1% més cars, és a dir, a 1,20 euros més IVA, per minut.

L'increment se suma al que ja es va aplicar a principis de 2008 quan les tarifes van passar de 0,95 a 1,19 eur/minut. Tot plegat a banda de tècniques de dubtosa legalitat que utilitzen algunes empreses dedicades a gestionar aquests tipus de concursos, com animar a fer trucades quan les línies en realitat ja estan col.lapsades.

Facua ha obert la web  facua.org/905  des d'on informa i atén els nombrosos afectats pel presumpte frau de telefonia.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article