La Generalitat anuncia la compra de 500 habitatges del mercat lliure per a qualificar-los com a protegits

L’Institut Català del Sòl ha convocat el concurs per l'adquisició de pisos no superiors a 90m2 i nous


L’Incasol ha convocat el concurs per a l’adquisició d’habitatges als diferents municipis catalans on existeixi demanda i necessitat d’habitatges amb protecció pública. Els promotors d'obra nova hi podran accedir amb condicions. Una important, que els habitatges siguin nous però que no estiguin en procés de construcció. Per ser incloses al concurs, caldrà que les promocions siguin ubicades en algun dels municipis amb demanda de pisos de protecció oficial i que estiguin inclosos en les zones A, B i C del Pla de Dret a l'Habitatge.

El Govern vol ajudar així als promotors privats que tenen dificultats per vendre, comprant-los els seus pisos, i alhora augmentar la bossa d'habitatge protegit.

La superfície útil dels habitatges no pot excedir els 90 m2 i només s’adquiriran places d’aparcament i trasters si estan vinculats registralment a l’ús principal de l’habitatge.

S’exclouen del concurs els pisos qualificats de protecció oficial i els ja qualificats en règim protegit. Tanmateix, s’exclouen els habitatges sotmesos a processos judicials o propietat de titulars en concurs de creditors.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article