La generació Internet deixa els pares enrere

L'activitat on line contribueix a crear més barreres entre pares i fills, segons un estudi


Els nens dediquen sis hores al dia davant d'alguna pantalla, bé sigui de televisió, ordinador o consoles, segons un estudi elaborat per la consultora Childwise que
publica avui The Guardian. Aquests hàbits, diuen les conclusions de la recerca, estan aixecant barreres entre pares i fills, amb un terç de joves enquestats que afirmen que no podrien viure sense el seu ordinador.

Des dels 7 anys els nens construeixen una mena de centre multimèdia a les seves habitacions amb consoles de jocs, accés a Internet i MP3 amb els que es desperten al matí i s'adormen de nit. En l'estudi han participat 1.800 joves britànics entre els 5 i 16 anys.

Les noies, especialment, es mostren molt "enganxades" a parlar on line amb els seus amics. Justament també eren les joves les que, en estudis anteriors, eren més avesades a dedicar temps a la lectura d'un llibre abans d'anar a dormir. Però els hàbits estan canviant ràpidament. Així des que s'elabora l'estudi, els joves que triaven el llibre com a plaer i desconnexió abans de dormir han passat del 84% l'any 2006, el 80% el 2007 al 74% de la darrera recerca.

Alguns pares han impedit la instal.lació de televisió als dormitoris dels seus fills per a evitar-ne un consum excessiu, en canvi, troben justificat l'accés a Internet com a base per a fer els deures. Però segons les dades de l'estudi, a la pràctica l'ordinador és utilitzat pels joves per a socialitzar-se, més que per a fer els deures.

Els nens utilitzen Internet una mitjana de 1,7 hores al dia, però un de cada sis passa connectat més de tres hores al dia, a més de dedicar una hora i mitja a jugar amb consoles. Tot i així, encara els queda temps per veure 2,7 hores de televisió. L'estudi remarca que les connexions en molts casos són simultànies.

Els alumnes estan utilitzant Internet menys estona a escola, frustrats pel baix accés a la tecnologia i les restriccions que els són imposades per impedir l'accés a material inadequat.

El govern britànic ha batejat aquesta influència dels mitjans audiovisuals en els més joves com a  "infantesa tòxica". Un dels problemes principals per afrontar aquest repte és que els pares i adults no dominen Internet com ells i, sovint tenen poques pistes sobre el tipus de material en Xarxa que estan utilitzant els seus fills.
 
Segons Rosemary Duff, directora de la investigació de ChildWise  "Els joves ara estan mirant la mateixa quantitat de TV però hi ha un canvi abismal en la seva comunicació i en com accedeixen a la informació". "És molt difícil que la  generació anterior entengui el que està passant als seus fills perquè es comuniquen d'una manera completament diferent."

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article