El preu de l'oli d'oliva baixa per als consumidors només una setena part del que ha baixat en origen

Un ampolla de litre pot variar fins a 1,5 euros en funció de la marca i de l'establiment


El preu d'origen de l'oli d'oliva ha baixat durant el 2008 uns 87 cèntims per litre mentre que per al consumidor la rebaixa ha estat del voltant dels 13 cèntims però algunes marques, fins i tot, han encarit els preus. La federació de consumidors Facua ha fet un estudi comparatiu dels preus de vint-i-vuit marques d'oli d'oliva a sis de les principals grans superfícies. L'estudi també indica que l'oscil.lació del preu de l'oli d'oliva pot arribar a 1,5 euros en funció del lloc i de la marca.

L'oli d'oliva verge extra, per exemple, val una mitjana de 3,21 euros litre i 3,07 euros si és en garrafes de cinc litres.

Segons l'estudi, aquest mes de gener, els preus de l'oli d'oliva verge extra oscil.len fins un 1,50 euros per litre (un 62%) i va des dels 2,39 euros de Primer Precio a l'Alcampo fins als 3,89euros de Carbonell sabor intens a l'Alcampo, Carrefou i Hipercor.

L'organització de consumidors critica que malgrat les importants rebaixes que ha experimentat el preu en origen de l'oli d'oliva des de l'anterior estudi fet el desembre de 2007, en la majoria dels establiments consultats (Alcampo, Carrefour, Dia, Hipercor, Lidl i Mercadona,) ha tingut una reducció ínfima o bé, nombroses marques han optat per encarir diverses varietats.

Més dades que inclou l'estudi


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

  • Els intermediaris són la perdició d' aquest país. A banda que "ensenyen" a les noves generacions el valor de l' especulació i del robatori, no afegeixen cap valor al producte. Lluitem contra els xucla-sangs dels intermediaris!

  • Aixo de la baixa de preu del oli d'oliva es pura demagogia.Comprat dirctament a uan Cooperativa, no solsament no ha baixat, sinò tot el contrari. Vina prou d'enganyar al poble.

Comenta aquest article