Els empresaris independentistes presenten el "Cercle Català de Negocis"

Es contraposa a iniciatives empresarials com Femcat


Fa pocs dies es va presentar a Sant Cugat del Vallès davant d'una seixantena d'empresaris el Cercle Català de Negocis, una organització d'empresaris catalans que vol constituir un grup de pressió que treballi amb l'objectiu d'arribar a l'autodeterminació en pocs anys. "El catalanisme 'encaixista' no és negoci", diu l'associació en un comunicat, on es manifesta a favor d'un nou model econòmic.

Ramon Carner, President del CCN, afirma que "l'encaix amb Espanya porta beneficis per a unes poques empreses i pèrdues per a la gran majoria (un 94%) de petites i mitjanes empreses del país". L'objectiu de l'entitat no és la "queixa permanent" sinó que els petits empresaris que la configuren pretenen "actuar en positiu i treballant de valent". Carner remarca que el nou cicle econòmic ha de basar-se en nous paràmetres d’actuació i de pensament fruit d’una nova estratègia de negocis que aporti al país una renovació de les elits econòmiques actuals.

Ramon Carner, empresari de Sant Feliu de Codines, conegut per la distribució de productes en clau catalana, la més destacada Alter Cola (Cola Catalana).

Una altra organització d'empresaris catalans Femcat, ha estat notícia aquests dies perquè ha promogut la possible compra d'Spanair amb l'objectiu que resti en l'òrbita catalana. L'elevat dèficit fiscal, d'infraestructures i de creixement que el país arrossega des de fa anys, va empenyer un grup d'empresaris i professionals a crear aquesta fundació l'any 2004 que es defineix com a independent i que agrupa un conjunt d'empresaris, directius i professionals que volen un major grau de desenvolupament per a Catalunya, tant de les empreses com del teixit social que les fa possible.

El dijous passat Femcat va celebrar assemblea anual en la que Josep Mateu, director general del Real Automóbil Club de Catalunya (Racc), va substituir Joaquim Boixareu al capdavant de l'entitat.


Més informació: www.ccn.cat
                              www.femcat.cat



Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article