OpenOffice.org i Firefox, els programes més descarregats des de Softcatalà


Softcatalà, el portal especialitzat en la traducció de programari al català, ha publicat la llista dels programes més descarregats des del seu rebost. L'any 2008 els de més èxit van ser OpenOffice.org i Firefox amb 143.087 i 104.818 descàrregues, respectivament. De lluny els segueixen en lloc destacat WinRAR, per a la descompressió d'arxius,  The Gimp destinat al tractament d'imatges i el popular eMule per a compartir arxius, tots els quals amb més de 30.000 descàrregues.

Softcatalà té un apartat, el Rebost, des d'on mensualment s'indiquen els top 20 dels programes més utilitzats en català. Tot i així, els responsables adverteixen que  la majoria dels programes que apareixen a la llista es poden aconseguir també als seus respectius llocs web, com els paquets de Microsoft o els productes de Mozilla (Firefox, Thunderbird...). A més, les desenes de milers d'usuaris de Linux en català poden obtenir el programari en català directament de les seves distribucions. És per això que aquestes dades són només una referència.

Dins dels canvis al lloc web de Softcatalà durant el desè aniversari de l'associació que es va celebrar l'any passat, s'ha procedit a una revisió i renovació exhaustiva del Rebost de programari en català, que actualment compta amb unes 150 fitxes i està en fase d'expansió. A partir d'aquests canvis qualsevol persona pot ajudar i proposar afegir-hi nous programes en català seguint unes senzilles instruccions.

Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per a la difusió de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb Internet i les noves tecnologies, a partir de la traducció de programari lliure i de distribució gratuïta.

Per a més informació sobre els programes que aquesta associació ha traduït al català, podeu consultar el seu lloc web a http://www.softcatala.org.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article