Consumir productes autòctons sí, però abans cal que l'etiquetatge indiqui el seu origen

Unió de Pagesos denuncia que hi ha molts punts de venda a Catalunya on els productes frescos no indiquen la seva procedència


El sindicat Unió de Pagesos ha valorat les declaracions del Ministre d'Indústria en defensa dels productes autòctons però alerta que, en el cas dels productes agraris com les verdures, fruites o carn, és necessari que tinguin un etiquetatge correcte perquè els consumidors coneguin el seu origen. El sindicat reclama al Ministeri que sigui contundent amb el compliment de la normativa d'etiquetatge europea per a facilitar que el consumidor pugui diferenciar-los. Una normativa que a Catalunya actualment no s'esta complint en molts dels punts dedicats a la venda de productes frescos.

D’altra banda, Unió de Pagesos considera que el Ministeri d’Indústria hauria d’engegar una campanya de promoció dels productes autòctons per traslladar al consumidor l’alta qualitat i sostenibilitat de les nostres produccions. A més, és important que el consumidor tingui constància del paper de la pagesia com a generador de llocs de treball.

Fa unes setmanes, Unió de Pagesos juntament amb l’OCUC (L’Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya) ja va demanar que l’etiquetatge dels productes alimentaris a Catalunya inclogui informació sobre si s’han produït seguint les normatives de la Comunitat Europea o bé les de fora (OMC i FAO).

La producció agrària europea té el major estàndard de qualitat i seguretat alimentàries del món i la seva diferenciació ja s’aplica obligatòriament a la Comunitat Europea en productes com les fruites i hortalisses fresques, el boví de carn o de la mel.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article