Els treballadors de la grua de Barcelona denuncien pressions per retirar periòdicament un mínim de vehicles


Treballadors de B:SM, empresa concessionària del servei de grua municipal, han irromput avui a la sala on se celebrava la Comissió de Seguretat i Mobilitat del consistori barceloní per denunciar que la seva companyia els pressiona i amenaça amb acomiadaments si no retiren més vehicles. En concret protesten per la contractació de detectius privats i pels tres expedients oberts.

El Comitè ha demanat la retirada d'aquests expedients i ha paralitzat totes les reunions amb la direcció de l'empresa, fins i tot les de negociació del conveni col·lectiu, fins que se solucioni la situació dels tres treballadors.

Per la seva banda, B:SM admet en una informació publicada al 3cat24 que ha contractat detectius, però amb l'objectiu de comprovar l'absentisme laboral d'alguns treballadors i seguir-ne alguns que no "compleixen amb les ràtios de productivitat". L'empresa ha negat rotundament que imposi una quota de cotxes retirats a ningú, només que se'ls comunica que tenen l'obligació "d'agafar el primer cotxe que trobin cometent una infracció".

La grua municipal de Barcelona compta actualment amb 240 treballadors a la plantilla.

Més informació: UGT Catalunya


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Comenta aquest article