El PP demana que Renfe recuperi la connexió de transport de mercaderies entre els ports de Barcelona i Bilbao

Des del 2 de novembre passat els trens s'han de desviar per Madrid


La diputada del PP al Congrés Dolors Montserrat ha reclamat  la connexió ferroviària de mercaderies multi-client entre els ports de Barcelona i Bilbao perquè no s'hagin de desviar per Madrid, fet que duu a Barcelona al "provincianisme".

Segons ha explicat la diputada en un comunicat a Europa Press, ha presentat al Congrés una proposició no de Llei en aquest sentit, ja que Renfe ha suprimit "de manera unilateral i sense donar cap explicació" la connexió directa entre els dos ports.

Des del 2 de novembre, quan la línia va deixar d'operar, els combois de mercaderies són desviats a Madrid, fet que representa una "gran pèrdua de temps, diners i un augment de tràmits i burocràcia".

Montserrat ha assenyalat que els trens multi-client que realitzaven aquest trajecte permetien als operadors que no disposaven d'un volum suficient per comprar un tren complet beneficiar-se de la relació directa entre els dos ports.

"Ara, tenint en compte que la terminal de mercaderies de Madrid té un col·lapse considerable, la fiabilitat dels serveis disminuirà; això obligarà que els operadors privats hagin d'adquirir trens complets si volen mantenir la connexió directa i evitar transbords i riscos".

La diputada ha afegit que la supressió d'aquesta línia contradiu la voluntat manifestada pel president del Govern sobre la situació econòmica i les mesures per reactivar l'economia mitjançant l'impuls del transport de mercaderies per ferrocarril.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article