Les agències en Xarxa podran vendre bitllets de Ryanair


El jutjat mercantil número 2 de Barcelona ha desestimat la demanda la Ryanair contra el portal Atrápalo en la que exigia que deixés de vendre bitllets de l'aerolínia a través del web.

Segons la sentència en la venda de passatges que fa el portal no existeix vulneració de la propietat intel.lectiual ni competència deslleial ja que la companyia percep la totalitat de l'import dels seus bitllets que ven Atrápalo. L'agència fa d'intermediària i per aquest concepte es queda una comissió.

Ryanair va presentar una denúncia contra el portal i fins i tot va iniciar una campanya el passat agost en la que va anunciar que privaria de viatjar els passatgers que haguessin fet les reserves a través del portal Atrápalo, amenaça que finalment no es va complir.

El jutge no considera que l'activitat de l'agència causi cap perjudici a Ryanair, ja que la venta dels bitllets es fa directament des de la pàgina de Ryanair i Atrápalo només actua d'intermediari. La sentència també rebutja que hi hagi lesió a la propietat intel.lectual, segons al.lega l'aerolínia, ja que la base de dades de la companyia no és una "creació intel.lectual" i per tant pot ser utilitzada per altres agents autoritzats i, Atrápalo és per tant, un usuari legítim de la base de dades de Ryanair.

Segons explica Diari de Girona, Ryanair ja ha comunicat que apel·larà 'de manera immediata' la decisió del tribunal.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article